Skredkurs med tur (søndag 29.4)

Skredkurs med tur (søndag 29.4)

1,000.00

Nivå: ★ Kurset passer for deg vil lære den livsviktige og grunnleggende kunnskapen rundt skred, sikker ferdsel i fjellet og riktig bruk av skredutstyr. Du vil lære å ta riktige beslutninger basert på vær, vind og føre.

NB. Husk å bestille festivalpass til campen (inkludert i samtlige toppturer på lørdagen)

sold out
Kjøp kurs

Skredkurs med tur til Stehøe | SØNDAG 29.APRIL 2018

Formålet med kurset er å gi deltakerne økt oppmerksomhet rundt skredfare og hvordan man skal forholde seg til skredfarlig terreng. Kurset vil også gi deltagerne en forståelse av hvordan skred løsner og påvirkende faktorer. Hovedformålet med kurset går på hvordan man gjenkjenner skredterreng, utsatte partier og en introduksjon til ferdselsrutiner i potensielt farlig terreng. Kurset gir videre en innføring i grunnleggende kameratredning med bruk av sender/mottaker.

Det kreves ingen forkunnskaper om skred, men deltagelse krever grunnleggende alpine skiferdigheter. 

Krav til utstyr: Deltakerne stiller selv med spade, søkestang, sender/mottaker (ASSS-prinsippet). Dette kan leies ved ankomst på Gjendesheim. Videre trenger man klær for å være ute i vinterfjellet samt mat og drikke. Lunsj gjennomføres ute. Det anbefales at deltakerne stiller i alpint toppturutstyr (randonnée/telemark, men fjellski aksepteres dersom du føler deg komfortabel med nedkjøringer opp mot 30 grader.

Kursholder: Sondre Kvambekk